Wie wil ik zijn?

Wie wil ik zijn over een jaar? Over 5 of 10 jaar? En wat kan ik hiervoor op dit moment veranderen in mijn leven?

Een voorbeeldje: Ik wil graag energiek en fit door het leven gaan, zodat ik de dingen kan doen die ik fijn vind, bijvoorbeeld met de kinderen tikkertje spelen of met vrienden een fietstochtje maken,…

Als je naar de toekomst kijkt, zijn er dan vandaag al dingen die je kan ondernemen om uiteindelijk naar jouw doel toe te werken, naar wie je wil zijn? Als je dit in je achterhoofd houdt, dan wordt het makkelijker om keuzes te maken. Je staat in de winkel voor de chips om te beslissen welke je deze week zal meenemen. En opeens denk je: ah ja, wie wil ik weer zijn? Ik wil graag energiek zijn en mij gezond voelen, dan is het waarschijnlijk beter als ik naar een andere afdeling ga (groenten en fruit, bijvoorbeeld 😉) en de chips laat liggen. Of ik neem een klein zakje mee in plaats van een grote (en daarnaast hopelijk ook nog wat fruit en groenten 🙂).

En gaat dat altijd werken? Waarschijnlijk niet. Er gaan momenten zijn waarop je vergeet (of bewust negeert ☺️) waar je naartoe wil. En dat is ook niet erg, want hoe meer je hierin oefent, hoe vlotter het zal gaan. Wees dus ook een beetje mild voor jezelf, maar vergeet niet wie je wil zijn. Want hoe duidelijker dit voor je is, hoe beter je motivatie zal zijn om hier ook naar te leven.

Nog een kleine tip: hou het positief. In die zin dat je niet denkt: ik wil niet meer futloos zijn, ik wil niet meer dat het teveel aan gewicht mij tegenhoudt om dit of dat te doen,… . Maar wel: ik wil graag fit zijn, ik wil graag meekunnen tijdens de yogales,… . Voel je het verschil? Focus op wat je WÉL wil!

Heb je hier graag wat ondersteuning in, dan wil ik je hier graag in begeleiden. Maak een afspraak via de online agenda of contacteer me als je nog met vragen zit.

En anders: veel succes!!


Meer
artikels